Logo til Optice
TELEFON

+47 919 03 757

E-post

post@optice.no

Brannfare

på kjøkkenet

Vedlikeholdende ventilasjonsrens minsker brannfaren på kjøkkenet

Vi utfører ventilasjonsrens over hele Norge, med fokus på kommunale bygg, hoteller og restaurantkjøkken samt borettslag/sameier. – Mange branner i storbyene har startet på kjøkkenet.

Et optimalt ventilasjonssystem bør nemlig renses jevnlig for å redusere brannfare og forbedre inneklimaet. Dette er en problemstilling som ikke alltid tas på alvor. Ventilasjonsteknikerne i Optice ser altfor ofte tette og brannfarlige ventilasjonsanlegg, hvor restaurantkjøkken er spesielt utsatt.  

Hvordan vi utfører Ventilasjonsrens i Optice AS

Ventilasjonsanlegg på restaurantkjøkken bør sjekkes og renses minst én gang i året. Ved høye temperaturer og hyppig bruk, bør anlegget kontrolleres enda oftere enn det. Mange branner i storbyene har startet på kjøkkenet, og forårsakes av overoppheting grunnet masse fett i kanalene. Tar det først fyr, tar det bare noen minutter før det er overtent.

Fettet som samles i ventilasjonsanlegget er nærmest rent brensel, og det er ikke uvanlig at et restaurantkjøkken har flere meter seigt fett i ventilasjonskanalene. Her har restaurant- og gårdeiere et stort ansvar for brannsikkerheten – noe mange ikke kjenner til på grunn av et litt utydelig lovverk i Norge.

I forhold til tekniske krav, er det  en glipp mellom varmen som faktisk dannes i et ventilasjonsrør og de tekniske kravene som stilles til røret når det bygges en ny restaurant. Ventilasjonsrørene tåler rett og slett varmen for dårlig. Samtidig jobbes det iherdig med et tydeligere regelverk, hvor flere av Optice’ samarbeidspartnere er med på å påvirke instanser. 

Miljøvennlige tiltak 
Optice er en bedrift med et stort miljøfokus, og tar det grønne skiftet på alvor. Faktum er at eksisterende ventilasjonsanlegg med tilhørende kanaler, aggregat og vifter, kan gjenbrukes. Likevel er det ennå en lang vei å gå før gjenbruk blir iverksatt i ventilasjonsbransjen.  

I dag er Optice AS en stor aktør innen vedlikehold av ventilasjonsanlegg på landsbasis, og betjener hovedsakelig tre markeder; kommuner, hoteller og restaurantkjøkken samt borettslag/sameier. Optice har også flere store rammeavtaler – blant annet med Thon Gruppen og Scala Eiendom i tillegg til et utstrakt samarbeid med Norrein Gruppen 

– Vi er veldig stolte av avtalene vi signerte med OTG (Olav Thon Gruppen) og Scala Eiendom. Nå tilbyr vi våre tjenester mot alle Thon hoteller og restaurantene i deres eiendommer, samt alle restauranter i eiendommene til Scala Eiendom

Sot partikler

På et kjøkken vil det alltid være mye sot partikler som gjør at
ventilasjonsanlegget blir veldig utsatt.
Dette gjør at man får dårligerefungerende ventilasjon og en økendefare for brann.

Brannforebyggende

Som ansvarlig for drift av kjøkken er du pålagt å besørge rens av kjøkken årlig/halvårlig.
Halvårlig hvis du har grill.

Spesielt viktig er dette ifht. Brannsikkerhet når det gjelder kjøkken som har frityr, koke- og steke innretninger med filter, avtrekksvifte og kanal.

Ventilasjon kjøkken, Nyheter

Unngå driftstans

På et kjøkken vil det alltid være mye sot partikler som gjør at
ventilasjonsanlegget blir veldig utsatt.
Dette gjør at man får dårligerefungerende ventilasjon og en økendefare for brann.

Brannforebyggende

Vi har over 15 års erfaring med alle typer renseoppdrag, feilsøking og innregulering. Våre rapporter er grundige med dokumentasjon og anbefalinger vedr. ventilasjonsrens.

Vi tilbyr kontrollavtaler for storkjøkken som innebærer:
Årlig eller halvårlig kontroll av vifter, kanaler og ventilasjons hetter. Dette sammen med gode interne rutiner gjør at risiko for brann/drfitstans begrenses betraktelig

Ta kontakt med oss for ytterligere informasjon om hvordan vi kan bistå dere med å begrense brannfaren.